خواص گیاه جوجوبا و روغن آن

گیاه جوجوبا :

جوجوبا درختچه ای است بیابانی و بومی بخش هایی از قاره آمریکا، که سرخ پوستان آن مناطق از روغن آن به عنوان مرهمی برای درمان زخم استفاده می کردند.

روغن جوجوبا :

ساختار شیمیایی روغن جوجوبا بسیار شبیه روغن نهنگ یا مومِ سفید است اما آشكارا با دیگر روغن هاي گیاهی تفاوت دارد.

کاربرد نادرست عنوان «روغن» براي این عصاره گیاهی، به تصورات نادرستی درباره آن دامن زده است.

گیاه و روغن جوجوبا

با آن که مایع اکسید شده این گیاه به روغن جوجوبا شهرت دارد، اما ترکیب شیمیایی آن برخلاف تمامی روغن ها و چربی هاي گیاهی یا حیوانیِ دیگر است.

عصاره یا روغن جوجوبا مانند تمامی استرواکس هاي موجود در طبیعت، درکنترل رطوبت پوست و حفاظت از سطح پوست و مو در برابر تابش نور آفتاب نقش مؤثري دارد.

 

موارد استفاده :

جوجوبا در محصولات گوناگونی از جمله محصولات آرایشی، بهداشتی، غذایی، روان کننده ها ،عایق های الکتریکی، مواد کنترل کننده کف، روغن های حرارتی، پلاستی سایزرها و موادی که موجب به تعویق افتادن حریق می شوند، روغن های مبدل، حشره کش ها، هورمون های گیاهی، نرم کنند ه های چرم و در صنایع رنگ و چسب کاربرد دارد .

جوجوبا در صنایع آرایشی و بهداشتی

روغن و عصار ه حاصل از فرایند آماده سازی گیاه جوجوبا، یکی از ارزشمندترین مواد اولیه در صنایع آرایشی به شمار می آید.

خواص ممتاز ذاتی این گیاه، از جمله خاصیت نرم کنندگی، مرطوب کنندگی و پایداری در مقابل اکسیداسیون موجب شده است تا روغن و عصار ه جوجوبا در زمره یکی از بهترین لیپیدهای مورد مصرف در محصولات آرایشی و بهداشت پوست و مو قرار گیرد تا آنجا که سالانه دو هزار تن روغن جوجوبا در صنایع آرایشی و بهداشتی به کار می رود.

 یعنی حدود 80 درصد تولید جهانی روغن جوجوبا به عنوان ماده اولیه تمامی معیارهای لازم برای کاربرد در صنایع آرایشی و بهداشتی را داراست .

روغن جوجوبا در واقع یک روغن نیست بلكه یک موم استراست که از بوته اي با نام Simmondsia chinensis گرفته می شود که در ایالات متحده رشد می کند.

 روغن جوجوبا روغنی مشابه روغنی که بر روي پوست انسان ایجاد می شود تولید می کند.

 استفاده از روغن جوجوبا در شامپو، موها را شفاف کرده و فولیكول هاي موي انسان را و نرخ رشد موهاي انسان را به بالاترین حد خود می رساند.

امروزه روغن این گیاه در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.

در روغن جوجوبا چه ترکیباتی وجود دارد؟

از آنجایی که قسمت اعظم موهاي ما از پروتئین ها تشكیل گردیده فتی اسیدهاي موجود در روغن جوجوبا براي تغذیه ساقه و فولیكول مو ایده آل می باشد.

مزایاي روغن جوجوبا وکاربرد آن براي مو :

مرطوب کننده پوست :

روغن جوجوبا با تشكیل لایه اي بر روي پوست ومو باعث مرطوب نگه داشتن آن شده واز آنجایی که مولكول هاي ساختاري روغن جوجوبا شباهت زیادي به مولكول هاي چربی پوست دارند کار روغن طبیعی براي حفظ رطوبت پوست و مو را انجام می دهند و باعث سلامتی مو و فولیكول هاي تشكیل دهندي آن شده و اعتدال چربی پوست و مو را فراهم می كنند.

پاک کننده ی پوست سر :

همانند یک نرم کننده طبیعی عمل می کند.

کنترل ریزش مو :

ریزش صد تار مو در طول شبانه روز نرمال و طبیعی می باشد وقتی این تعداد افزایش پیدا می کند باعث ایجاد نگرانی می گردد.

یكی از دلایل اصلی ریزش مو منافذ متخلخل روي پوست می باشد.

حجم دهندگی به موها :

استفاده از روغن جوجوبا در شامپو باعث می شود در طول روز موهایی سبک ، درخشان و براق ، صاف و غیر چسبنده داشته باشیم.

کمک به نقاط آسیب دیده مو :

روغن جوجوبا یک امولینت می باشد به این معنا که نقاط آسیب دیده روي ساقه مو را کنترل کرده و وز شدگی مو را بهبود می بخشد.

باعث تغذیه ساقه مو شده و امكان باز سازي هرگونه آسیبی را فراهم می کند .

رشد مو را تشویق می کند  :

زمانی که موي خو را با شامپو جوجوبا ماساژ می دهید گردش خون را بالا برده و از تغدیه فولیكول ها اطمینان حاصل شده موهاي سالم رشد خواهند کرد .

سایر مزایاي شامپو روغن جوجوبا وکاربرد آن براي مو :

ویتامین E موجود در شامپو قدرت مرطوب کنندگی در پوست و مو را دارد و تار مو را از ریشه تا ساقه مرطوب و شفاف نگه می دارد.

این روغن باعث افزایش قطر موها , خوش حالتی و درخشندگی آنها می گردد و به عنوان یک محافظ و ترمیم کننده عمل می نماید.

گوار موجود در این شامپو یک پلیمر طبیعی می باشد که از درختی به همین نام گرفته می شود و تاثیر به سزایی در نرم کنندگی پوست و مو دارد.

ترکیبات پلیمیري موجود در شامپو با پلیمرایز کردن مو الكتریسیته ساکن مو را از بین برده , مضرات رنگ مو را به حداقل میرساند. تثبیت کننده رنگ مو می باشد و با حفظ آب موجود بر روي فولیكول هاي مو آسیب هاي محیطی از جمله آلودگی هاي محیطی را به حداقل می رساند.

ویتامین B5موجود در شامپو، آبرسان و شفاف کننده موي سر می باشد.

خرید اینترنتی کرم روغن جوجوبا

درباره ی aydin

بررسی کنید

مواد غذایی که خنکتان می کند

فواید سیر و سیر سیاه

مزایا و فواید سیر و سیر سیاه مقدمه : سیر یکی از سبزی های و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *